ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Written by LATSIA TV

Η κίνηση του υπουργού εσωτερικών σε συνεννόηση με τον ΔΗΣΥ για προσπάθεια αναβολής των δημοτικών εκλογών, αποτελεί σοβαρό ολοίσθημα των δημοκρατικών θέσμιων του τόπου.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι τις περισσότερες φορές πέραν των κομματικών επιδιώξεων και στοχοθεσιών, λόγω ακριβώς του τοπικού της χαρακτήρα και της αξιολόγησης της κοινωνίας των ατόμων που επιδιώκουν να της ηγηθούν. Πολλές φορές έχουμε δει άλλα να πρεσβεύουν και να προωθούν τα κόμματα σε τοπικές εκλογές και άλλα η ευρύτερη κοινωνία.

μακάρι να συντελεστούν και να υπάρξει βιώσιμη λύση στο εθνικό θέμα και αν χρειάζεται ας ξαναγίνουν εκλογές!

Η κίνηση του υπουργού εσωτερικών για αναβολή των τοπικών εκλογών παραθέτοντας ως λόγους τις εξελίξεις στο κυπριακό και τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι τουλάχιστον ατυχές για να μην την θεωρήσουμε ως υστερόβουλη. Οι δύο αιτιολογίες όπως παρατίθενται μπάζουν από παντού. Οι πολυπόθητες εξελίξεις στο κυπριακό – εάν και εφόσων πραγματοποιηθούν – δεν θα αλλάξουν την δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα επόμενα χρόνια και μακάρι να συντελεστούν και να υπάρξει βιώσιμη λύση στο εθνικό θέμα και αν χρειάζεται ας ξαναγίνουν εκλογές!

Η δεύτερη αιτολογία για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, εδώ υπάρχουν πραγματικά ανυπέρβλητα εμπόδια τα οποία σχετίζονται άμεσα και με τις προσωπικές φιλοδοξίες των υποψηφίων που κατέλθονται στις εκλογές. Υπήρχε αρκετός χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλέυσεις και το γεγονός ότι ο υπουργός ανακινεί το θέμα 3 μήνες πριν τις εκλογές μόνο αρνητική εντύπωση δημιουργεί και ότι κάτι άλλο κρύβεται τελικά από την προσπάθεια αναβολής των δημοτικών εκλογών.

Χάρης Θεραπής
@Latsia TV

About the author

LATSIA TV

Latsia.TV είναι η δημοφιλέστερη τοπική τηλεόραση στην Κύπρο.
Επικοινωνία: editorial@latsia.tv